OLIËN

Coproco Coronie

cocosolie-...

We zijn gespecialiseerd in kokosolie alsmede andere biologische en natuurlijke superfoods.
Kokosolie is een Superfood voor lichaam en geest.
Kokosolie is zoals de natuur het voor ons heeft bedoeld: vol voedingsstoffen en vitamines wat we nodig hebben voor energie, balans, schoonheid en een slank lichaam.

De KuS verkoopt Coproco cocos olie in flesjes van 200ml en 350ml.

KO FITI ZEEPJES

KO FITI SOAP
KO FITI SOAP

Ko Fiti zeep De heerlijk hydraterende zeep, die het milieu respecteert.

De Nationale Vrouwen Beweging (NVB) is sinds 2006 actief in de Marron dorpen Godo en  Solang. Ze ondersteunen er projecten om de vrouwen uit deze dorpen en hun lokale vrouwenorganisatie te ondersteunen bij het vergroten van hun ontwikkelingskansen en het verbeteren van hun bestaan. Zo kwam het in 2008 tot de opstart van de om met een zeepfabriek te beginnen, KO FITI. Dit in samenwerking met de lokale vrouwenorganisatie Hoi Tanga.

Hoi Tanga streeft naar de versterking van de sociale en economische positie van vrouwen en hun gezinnen in Godo-Solang en omliggende dorpen. Hoi Tanga is opgericht op 6 augustus 2004. Hun projecten hebben betrekking op alfabetisering, water & sanitatie, landbouw, dorpsspaar- en kredietsystemen, toerisme enz.

Op 13 juli 2013 opende de zeepfabriek zijn deuren dankzij de financiële hulp van de UNDP Small Grants Programme. KO FITI is Saramaccaans, de taal die gesproken wordt in het Boven Suriname gebied, en zo ook in Godo en Solang. Het betekent samen komen en samen beslissen.

De KO FITI zeep wordt ambachtelijk geproduceerd op een duurzame manier. De zeep is gemaakt op basis van biologische kokosolie. Deze kokosolie zorgt ervoor dat de huid zacht en soepel en gekalmeerd wordt. De kruiden die zorgen voor de geur en bijzondere eigenschappen van de zeep zijn allemaal typisch Surinaams. Ze groeien in het Surinaamse binnenland en worden reeds decennia lang gebruikt in de vorm van thee, kruidenbaden en medicijnen omwille van hun positieve werkingen. De kruiden die gebruikt worden zijn onder andere citroengras (verfrissend, opwekkend en antibacteriële eigenschappen), Kwasibita (vitaliseren, opwekkend, remt het verouderingsproces), Akoebagon en Agbo Paw (tegen een schrale en droge huid), enzovoort.